You are here
Waarom zou je overstappen naar elektrisch roken? FAQ 

Waarom zou je overstappen naar elektrisch roken?

Redenen om te beginnen met elektronisch roken

We hebben al enkele reviews gemaakt, zoals die van de Cookie X en de Maxi Premium (beide van Justfog). Maar een van de belangrijkste vragen hebben we nog niet beantwoord.

Het begin, de supersmoker

Nederland kwam voor het eerst in aanraking met elektrisch roken met de supersmoker. Helaas was dit niet een goed begin omdat het product wat te wensen over liet en het was vrij prijzig. De kwaliteit van de damp was matig. Zeker in vergelijking met de huidige e-cigs.

Razendsnelle ontwikkeling

Vandaag de dag is er ontzettend veel keus, je kunt kiezen uit meerdere merken, meer designs, verschillende formaten en de prijzen zijn een stuk voordeliger.

elektronische sigaretten

 

Je bent niet meer gebonden aan 1 sigaret. Je hebt diverse liquids met meerdere nicotine sterktes. Gaat je batterij stuk of neemt ie af in sterkte? Vervang hem voor een nieuwe. Je kunt je e-cig nog prima gebruiken en hoeft niet perse een nieuwe te koop wanneer een onderdeel kapot gaat.

Vergelijking met normaal roken

Een van de meest gestelde vragen en de eerste gedachte die bij veel mensen opkomt is; hoe goed werkt een e-sigaret in vergelijking met een normale sigaret?

Vele mensen zijn verbaasd over de kwaliteit wanneer ze voor het eerst een hijs nemen van een elektronische sigaret. Het is geen onbelangrijke vraag want de elektronische sigaret wordt toch vaak juist genomen omdat men een sigaret vervanger zoekt.

Gezondheid

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de gezondheidsgevaren van sigaretten. De nicotine en teer zijn een van de grootste boosdoeners. In de gewone sigaretten zitten altijd teer en nicotine.

Met de elektronische sigaret heb je de keuze. Wil je een e-cig zonder nicotine? Dan is dat mogelijk! Groot bijkomend voordeel is dat een elektronische sigaret GEEN teer bevat en dat is een van de kankerverwekkende stoffen in de sigaretten.

Ook stink je bij het gebruik van een e-sigaret niet zoals je stinkt van rook uit een normale sigaret. Je hoeft niet meer je huis jaarlijks te verven omdat het door de rook geel geworden is. Je familie/ vrienden zijn niet meer de dupe van jouw rookgedrag, ze ademen geen schadelijke stoffen in wanneer je elektronisch rookt. En tot slot kun je overal roken, de e-sigaret valt niet onder de tabakswetgeving. Dus in principe mag je in restaurants en dergelijke roken. Pas wel op, uit onwetendheid kunnen ze fel reageren.

Wat zijn de kosten van een e-sigaret?

Zoals eerder geschreven komen de e-sigaretten in meerdere vormen, maten en prijzen. Gemiddeld kost een starterspakket tussen de 50 en 100 euro. Met alleen een starterspakket ben je er nog niet. Je moet nog de vloeistoffen (e-liquids) hebben, deze kosten per stuk ongeveer vijf/ zes euro.

1 flesje e-liquid komt overeen met ongeveer 10 pakjes sigaretten.

Concluderend kunnen we zeggen dat elektrisch roken veel goedkoper is dan normaal roken. Op jaarbasis kun je zo bijna 2000 euro besparen! Dat is toch geld wat je laat liggen!

Related posts